Volledig scherm
Nick Venema speelt dit seizoen voor Almere City © BSR Agency

FC Utrecht verhuurt Venema aan Almere City

Nick Venema (20) verlaat FC Utrecht op huurbasis voor Almere City. De jonge publiekslieveling is nog te wisselvallig gebleken om een serieuze gooi te doen naar de spitspositie bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. 

Met onder anderen Adrián Dalmau, Jean-Christophe Bahebeck, Issah Abass en de nu geblesseerde Justin Lonwijk en Simon Makienok is de concurrentie in de spits groot bij FC Utrecht. Venema staat al jaren te boek als een groot talent en leek vorig seizoen door te breken. Er ontstond een hype rondom ‘Venomenema’ die later afzwakte, omdat toenmalig trainer Dick Advocaat hem niet rijp genoeg voor een basisplaats achtte. 

FC Utrecht vindt dat de Austerlitzer nu baat heeft bij een seizoen in de spits bij een ploeg die ambities heeft om de play-offs voor promotie te halen, een aanvallend ingesteld team dus. Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam: ,,In Almere kan Nick de nodige vlieguren maken. Dat Almere City FC een ambitieuze, op natuurgras spelende club is, speelde een belangrijke rol in de keuze van Nick en FC Utrecht. Wij wensen Nick veel succes dit seizoen.’’

Venema scoorde namens Jong FC Utrecht, een laagvlieger in de Keuken Kampioen Divisie, in totaal 36 keer. In het eerste elftal van FC Utrecht kwam hij in officiële duels in totaal tot zeven goals.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht