Volledig scherm
FC Utrecht verslaat Ross County. © Foto Ruud Voest

FC Utrecht verslaat Ross County met 2-0 in oefenduel

FC Utrecht heeft vanavond de derde oefenzege behaald. Het Schotse Ross County werd op het veld van DHSC met 2-0 verslagen.

In vergelijking met het duel van afgelopen woensdag bij DESTO keerden Simon Gustafson, Gyrano Kerk en Cyriel Dessers terug in de wedstrijdselectie. Het drietal startte in de basisopstelling, maar kon voor rust aanvallend weinig gevaar stichtten. Dessers kreeg een kopkansje uit een voorzet van Giovanni Troupée, Kerk wist een pass van Dessers niet te verzilveren en Gustafson's lob was iets te kort om doelman Scott Fox te verschalken.

Kort na rust kregen de paar honderd toeschouwers die niet de voorkeur hadden gegeven aan het WK-duel Brazilië-België, al snel een doelpunt te zien. Verdediger Mark van der Maarel, die vorig seizoen zes keer trefzeker, kopte de bal uit een hoekschop achter Fox. Na een uur spelen gingen, op keeper David Jensen na, alle Utrecht-spelers naar de kant. Ook de Belg Dessers, die inmiddels van de fans te horen had gekregen dat zijn land met 1-0 leidde. Even later merkte hij aan de opwinding rond het veld, dat het het zelfs 2-0 werd.

Dat werd het ook in Ondiep. In de slotminuut verzilverde Sander van de Streek een strafschop. FC Utrecht bleef ongeslagen, de fans zochten snel een televisiescherm op.

  1. Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren
    PREMIUM

    Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren

    De Wulperhorst in Zeist, het oude woonhuis van pianist Wibi Soerjadi, staat in de steigers. Aggregaten ronken, vrachtwagens rijden af en aan en bouwlieden met zware laarzen aan en helmen op bevolken het reusachtige huis waar eens pianostukken van Mozart en Beethoven klonken. Eind 2020 moet de metamorfose zijn voltooid. Dan is de Wulperhorst omgetoverd tot een statige zorgresidentie met 25 woningen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht