Volledig scherm
© BSR Agency

FC Utrecht zonder reservegoalie Jensen naar La Manga

FC Utrecht stapt morgen in het vliegtuig voor een trainingskamp onder de Spaanse zon. Reservegoalie David Jensen gaat niet mee: hij mag vertrekken.

De 27-jarige Jensen verloor begin dit seizoen zijn basisplaats aan Maarten Paes (21) en is sindsdien reservekeeper in de Domstad. Nu krijgt hij van FC Utrecht de ruimte om uit te kijken naar een andere werkgever. Wél gaan enkele spelers van Jong FC Utrecht en jongere elftallen mee. 

Uit het beloftenelftal sluiten Fabian de Keijzer, Joey Houweling, Thijmen Nijhuis, Tommy St. Jago, Gabriël Culhaci, Mitchell van Rooijen, Jonas Arweiler en Erros Maddy aan. Vanuit FC Utrecht onder 17 jaar gaat doelman Mikki van Sas mee. Voor Houweling, Arweiler, Maddy en Van Sas is het de eerste keer dat ze meegaan op een trainingskamp van het eerste elftal.

Gigantisch resort 

FC Utrecht heeft voor het derde jaar op rij het winterse trainingskamp belegd in het Spaanse La Manga, ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. La Manga is een gigantisch resort dat normaal gesproken vooral golffanaten trekt maar in de winter een tamelijk uitgestorven uitvalsbasis is voor voetbalclubs. De velden zijn als biljartlakens. Na een training morgen op Sportcomplex Zoudenbalch vertrekt de selectie naar La Manga.

Behalve veel trainingen staat er voor FC Utrecht op vrijdag 10 januari (14.00 uur) een aansprekend oefenduel gepland, tegen het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz en linksback Daley Sinkgraven dat zesde staat in de Bundesliga.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht