Volledig scherm
PREMIUM
© Koen Laureij

Feest: Tuindorp in Hawaï-sferen

Aloha Tuindorp. Buiten is het hondenweer, maar in het gebouw van het Gerrit Rietveld College hangt een tropische sfeer. Daar wanen kinderen van groep 1 tot 8 zich even niet in Tuindorp, maar op Hawaï.

Wat: het jaarlijkse kinderfeest van wijkvereniging Tuindorps Belang
Waar: Gerrit Rietveld College
Dresscode:tropisch
Drinken: cocktails en limonade
Decoratie: palmbomen en kokosnoten
Suikerspinnen: 350
Stuiterende kinderen: 350 (en een paar volwassenen)

Het tropisch feest in het Gerrit Rietveld College is een initiatief van wijkvereniging Tuindorps Belang. "Juist als het buiten zo vies weer is, moeten we het binnen gezellig maken", zegt voorzitter Marlijn Mul-van Koppen (43)."Tuindorp is een sociale, kinderrijke wijk, dus we vinden het leuk om dingen te organiseren voor jong én oud."

De feestgangers krijgen bij binnenkomst allemaal een suikerspin. Dat resulteert in een lange rij voor de kraam met gesponnen snoepgoed. Vier meisjes wachten braaf op hun beurt. Ze hebben er zin in. "Jaa, feestje!", roepen Frankie, Keke, Noor en Lieke (8) in koor. Op de vraag of ze een beetje kunnen dansen, beginnen ze te giechelen. "Hula dansen, zeker?" lacht Frankie. "O, maar dat kan ik wel hoor. Kijk!" Noor begint enthousiast met haar heupen te zwaaien. De meiden moeten nog harder giechelen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht