Feest Utrechtse studentes 'nachtmerrie' voor bewoners

utrechtDertigduizend feestende studentes en studenten, een week lang, op 50 meter van hun flats: het is de nachtmerrie van bewoners van de Utrechtse Ravellaan. Ze tekenen bij voorbaat bezwaar aan tegen het lustrumfeest van de UVSV.

De Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereniging (UVSV) heeft een leegstaand schoolgebouw aan de Ravellaan in Oog in Al op het oog voor de viering van haar 23ste lustrum van 12 tot 21 juli.

De studentes hebben een ontheffing van het bestemmingsplan aangevraagd om in deze periode zes of zeven dagen feest te mogen voeren.

De studentenvereniging maakte de feestlocatie deze week onder meer via Twitter en YouTube bekend.

Slapende kinderen
De vergunning is echter nog niet verleend en omwonenden, verenigd in het Belangenoverleg Buurt Welgelegen, hebben bij voorbaat bezwaar gemaakt. Woordvoerder F. van der Velden: 'Als de vergunning eenmaal is verleend, is het veel moeilijker er iets aan te doen. Volgens de verordening kan het college helemaal geen vergunning verlenen. Die staat hoogstens twee kalenderdagen per jaar incidentele activiteiten toe. Geen zes of zeven. Ik kan me wel voorstellen dat de dames dit een mooie feestlocatie vinden, maar voor de buurt is het asociaal. Uit ervaring weten we dat dit soort feestjes niet voor vier uur 's nachts ophoudt. Op 50 meter afstand wonen mensen, liggen kinderen te slapen.'

Dat de UVSV de locatie al publiek aankondigt, deert Van der Velden niet. 'Het is aan de gemeente om te beslissen. Als de studentes daarop vooruitlopen, moeten ze dat zelf weten. Wij hebben ze gewaarschuwd.'

Bij de gemeente Utrecht laat woordvoerder Heleen de Groot weten dat de bezwaren bekend zijn. De vergunning is op 7 februari aangevraagd en het college heeft acht weken om een beslissing te nemen. daarop wil ze niet vooruitlopen. Wel zegt ze dat de gevolgen voor de omgeving nadrukkelijk meetellen bij de beoordeling.

Bij de UVSV was niemand bereikbaar voor een reactie.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht