De Sint Willibrordkerk aan de Utrechtse Minrebroederstraat.
Volledig scherm
De Sint Willibrordkerk aan de Utrechtse Minrebroederstraat.

Fel debat over verkoop St. Willibrordkerk aan omstreden Pius X

De spanningen liepen dinsdagavond bij vlagen hoog op tijdens een raadsinformatiebijeenkomst over de toekomst van de St. Willibrordkerk. De gemeente Utrecht bereikte een overeenkomst met de omstreden priesterbroederschap Pius X over verkoop van de kerk.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Utrecht is kweekvijver van talloze criminele organisaties: ‘Boven- en onderwereld vermengen zich’
  PREMIUM
  UPDATE

  Utrecht is kweekvij­ver van talloze criminele organisa­ties: ‘Boven- en onderwe­reld vermengen zich’

  Utrecht en de regio vormen voor criminele organisaties de ideale kweekvijver om jongeren te rekruteren voor hun illegale activiteiten. Dat concludeert de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma, die een plan lanceert om de ‘ontwrichtende effecten’ van drugscriminaliteit tegen te gaan. ,,Het in de criminaliteit rollen van jongeren gebeurt subtiel, in eigen buurt of via school.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht