Volledig scherm
© Jelmer de Haas / Tweetakt

Festival Tweetakt in Utrecht: 3 x dit wil je niet missen

IndebuurtAls je deze week langs de Neude bent gefietst, is het je vast al opgevallen: de festivalkas van Tweetakt staat er weer. Het kunstenfestival begint vandaag, vrijdag 29 maart, en duurt tot en met 14 april. Daarna kun je tot en met 16 juni op alle zon- en feestdagen naar Fort Ruigenhoek voor beeldende kunst, theater, muziek en meer. Op de Neude, maar ook op andere plekken in de stad is tijdens Tweetakt heel veel te doen. We hebben het programma voor je doorgespit op zoek naar een paar toffe tips: deze drie dingen wil je echt niet missen!

DOX - Rushing Faces

Een tour door de stad vol dans en freerunning, dat is Rushing Faces van DOX. Samen met achttien performers uit het talentontwikkelingsprogramma van DOX ga je op pad, de stad in. ‘Ingeplugd op je telefoon sluit je je af van de buitenwereld voor een trip van 45 minuten door het hart van Utrecht. Maar je bent niet only the lonely hoor. Je voegt je bij de bewegende publieksstroom en volgt de route als een vloeiende massa. Zo beleef je de tour in een privé-bubble van de soundscape: alleen, maar toch samen. Dat is het gevoel van de grote stad’, lezen we op de site van Tweetakt. We geven toe: het klinkt allemaal een béétje vaag, maar we weten van DOX dat ze heel gave, energieke voorstellingen maken. En dit lijkt ons weer een hele vette!

DOX - Rushing faces, 30 en 31 maart en 6 en 7 april op verschillende tijden. Een kaartje kost €4,-.

(LA)HORDE - To Da Bone

Ging jij uit in de jaren 90, dan weet je vast nog wel dat iedereen op een gegeven moment aan jumpstyle deed. Rond 2007 was de dansstijl een enorme hype. De voorstelling To Da Bone is een eerbetoon aan jumpstyle. Heel vet: de dansers zijn allemaal ‘jumpers’ en ze komen van over de hele wereld, van Canada tot Oekraïne. Op YouTube hebben ze miljoenen volgers en nu staan ze voor het eerst op het podium, waar ze ‘hardcore ballet’ laten zien in trainingspak en op piepende gympen. Lijkt ons héél gaaf!

(LA)HORDE - To Da Bone, 7 april om 20.30 uur in de Stadsschouwburg Utrecht. Een ticket kost €16,-.

Roxeanne Hazes

Vorig jaar brak Roxeanne Hazes door het haar debuutalbum In Mijn Bloed, dat werd bekroond met een Edsion. Na jarenlang te hebben opgetreden met de muziek van haar vader, begon ‘Dochter Dre’ met het schrijven van haar eigen muziek. ‘Ik merkte dat het begon te kriebelen. Dat ik behoefte kreeg aan een nieuwe creatieve uitlaatklep waarin ik mijn ideeën, gevoelens en creativiteit kwijt kan. Mijn vaders muziek is en blijft altijd de basis, en met mijn eigen muziek kan ik nu ook een andere kant laten zien’, lezen we op de site van Tweetakt. Roxeanne zingt het levenslied in een poppy jasje. Hoe dat klinkt? Dat kun je op 13 april horen op de Neude in Utrecht. Ook Merol en Hollandse Drop treden deze avond op.

Roxeanne Hazes, Merol en Hollandse Drop, 13 april vanaf 20.30 uur op de Neude. Een ticket kost €15,-.

>>> Bekijk hier het hele programma van festival Tweetakt in Utrecht.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht