Volledig scherm
De man probeerde naar het Hooglandse Jaagpad te zwemmen, waar de politie hem al stond op te wachten. © Google Streetview

Fietsendief in Nieuwegein springt in Hollandsche IJssel om politie te ontvluchten

Een 36-jarige fietsendief die aan de Koekoekslaan in Nieuwegein een fiets probeerde te stelen, is uiteindelijk in het water beland. De man probeerde naar de overkant te zwemmen om daarmee de politie te ontvluchten, maar is uiteindelijk toch opgepakt. 

Om 10.15 uur werd de man – zonder vaste verblijf- of woonplaats – gespot, terwijl hij een fiets stal. Toen de politie ter plaatse kwam, sprong hij ter hoogte van de IJsselsteinseweg in de Hollandsche IJssel. In de hoop niet gepakt te worden voor zijn daad zwom hij naar de overkant, waar de politie hem al op stond te wachten. 

Na een poging weer terug te zwemmen naar waar hij vandaan kwam, gaf hij de moed op en werd hij gearresteerd. Waar hij de fiets gelaten heeft tijdens zijn duik in de Hollandsche IJssel is onbekend. 

  1. Harry Potter-quiz bij boekhandel Broese en 3J's in TivoliVredenburg

    Harry Pot­ter-quiz bij boekhandel Broese en 3J's in TivoliVre­den­burg

    Met de zaklamp in de hand zoeken naar de leukste, spannendste, gekke beeldjes en dieren in de kerk. Dat kan vanavond om 19.30 uur in de Domkerk in Utrecht. Tijdens een rondleiding kunnen kinderen van 7 tot en met 12 jaar samen met hun (groot)ouders spannende details ontdekken in het donker. Neem zelf een zaklamp mee! Aansluitend is er iets te drinken met wat lekkers in het DomCafé. Kosten zijn 4,50 euro per persoon.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht