Volledig scherm
© AS Media

Fietser zwaargewond na ongeluk met trailer in Rhenen, volgens buurt gebeuren er vaker ongelukken

UpdateEen fietser is vanochtend zwaargewond geraakt na een ongeluk met een vrachtauto met oplegger in Rhenen. 

Het ongeluk gebeurde rond 11.35 uur op de Cuneraweg, tussen Veenendaal en Achterberg. Een traumahelikopter werd ingezet om medische assistentie in te vliegen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn of haar toestand is niks bekend.

Omwonende Japer Oosterveld alleen een harde klap toen hij in het weiland aan het werk was. ,,Ik dacht eerst aan een klapband, maar later zag ik dat het wel serieus was.”

Zijn huis aan de Cuneraweg belemmerde zijn zicht op het ongeluk, dat pal voor zijn woning gebeurde. ,,Ik heb niets gezien, alleen de voorkant van de truck die voor een deel in de berm stond. Ik heb nog even gevraagd of ik kon doen, maar dat was niet nodig. Er was al iemand met medische kennis. Ik heb het slachtoffer niet goed kunnen zien.”

Een buurman meende een vrouw te hebben gezien. ,,Ik heb niet meer dan een schim gezien. Ik ben niet gaan kijken, want daar had ik geen behoefte aan. Er waren genoeg mensen om te helpen.”

Verwarring

Op de Cuneraweg gebeuren regelmatig ongelukken, zegt hij. ,,Omdat er aan de andere kant van de weg een fietspad ligt, denken veel mensen dat ze ook daar moeten rijden. Ze steken de drukke weg over, terwijl dat niet hoeft. Aan deze kant van de weg kun je ook op de ventweg fietsen. Ik heb daarover al eens met de provincie gebeld, maar dat leverde weinig op.”

De weg werd na het ongeluk afgesloten voor verkeer. Het is niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, dat wordt onderzocht.

Het ongeluk gebeurde op de Cuneraweg.
Volledig scherm
Het ongeluk gebeurde op de Cuneraweg. © AS Media

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht