Figi is verbouwd tot een groot grand café.
Volledig scherm
Figi is verbouwd tot een groot grand café. © Victoria Ruijs

Figi is klaar voor heropening als 'huiskamer van Zeist'

Het witte linnen bij Figi in Zeist is voorgoed verleden tijd. De verbouwing van het huidige restaurant van Figi, dat met het theatercafé is samengevoegd tot één groot grand café, is voltooid.

De pijlers van het nieuwe interieur zijn: het familiebedrijf met zijn historie en traditie, de bossen van de Heuvelrug en de combinatie hotel-theater. Zwart-wit vormt de basis van de nieuwe stijl van Figi. De Parijse ravagekrullen zijn gemoderniseerd. Er is hout op de vloer gekomen. En elke ruimte heeft één kleur gekregen. Zo is het restaurant groen geworden. Het theatercafé is verdwenen. In het atrium, wat de theaterlobby wordt, zijn grote aureoollampen gekomen en zijn de muren opgeleukt met grote foto's van mensen die vroeger hebben opgetreden bij Figi.

Het witte linnen is verdwenen in Figi.
Volledig scherm
Het witte linnen is verdwenen in Figi. © Victoria Ruijs

Victoria Ruijs, de directeur van Figi, had de wens om Figi te moderniseren hoog op haar verlanglijst. Het nieuwe grand café, dat ze 'de meest gezellige en theatrale huiskamer van Zeist' noemt, is ingericht met onder meer een grote leestafel en een zithoek met bank. Er zijn verschillende landschappen in één grote ruimte, met één bar. De entree van het grand café is op de hoek, waarbij de gewone deur is vervangen door een draaideur. Na het theater en restaurant, zijn de hotelkamers en lobby aan de beurt. 

Vrijdag is de officiële opening van het nieuwe grand café. De bouwbegeleider, eveneens een Ruijs-telg, zal dan abseilen van het onder handen genomen gebouw.

Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

‘Wil jij als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit de regio Utrecht? Zet dan je pushnotificatie aan! 

Figi in 2009. Het witte linnen is voorgoed verleden tijd.
Volledig scherm
Figi in 2009. Het witte linnen is voorgoed verleden tijd. © Hans Geerlings

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht