Film kijken in je auto in de Jaarbeurs: ‘Dit is geniaal’

Lekker onderuitgezakt in de auto een film op een groot scherm kijken. Gisterenavond kon het in de Jaarbeurs, waar Bioscoop Kinepolis Jaarbeurs Utrecht een drive-in organiseerde.

Er was plek voor 150 auto’s. Getoond werd Jurassic World deel 1, als opwarmer voor deel 2 (Fallen Kingdom) die volgende maand in première gaat.

De bezoekers zijn razend enthousiast. Astrid en Eric uit Utrecht hebben de film al eerder een keer gezien. ,,Het gaat om de ervaring, net zoals vroeger gebeurde. We hebben de achterbank vol met proviand liggen.’’ Bijkomend voordeel: niemand schopt tegen je stoel aan, zeggen ze.

Volledig scherm
Film kijken in een echte Ford Mustang cabrio © Foto Ruud Voest

Uitverkocht

Quote

We wilden onze bezoekers een bijzondere ervaring geven. Binnen enkele dagen waren alle kaarten uitver­kocht

Kinepolis werkt voor deze bijzondere voorstelling samen met Veronica. Voor het filmgeluid moeten de bezoekers afstemmen op een speciale FM-frequentie. Voor de bioscoopketen is het de eerste keer. ,,We wilden onze bezoekers een bijzondere ervaring geven’’, vertelt Susan Iping. ,,Binnen enkele dagen waren alle kaarten uitverkocht.’’ Het was de bedoeling om de film buiten te vertonen op een parkeerplaats, maar door de slechte weersvoorspelling werd uitgeweken naar een hal.

Een groep vrienden uit Amersfoort steelt de show met een Ford Mustang cabrio. Marvin Heus kon de klassieker meekrijgen van zijn werk: een bedrijf dat oldtimers verhuurt. ,,In een auto een film kijken is geniaal’’, glundert hij. ,,Dus ik dit wilde ik ook meemaken.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht