Volledig scherm
De partij van Thierry Baudet, Forum voor Democratie, doet volgend jaar mee aan de provinciale Statenverkiezingen. © ANP

Forum voor Democratie meldt zich voor provinciale verkiezingen in Utrecht

Forum voor Democratie doet volgend jaar maart voor het eerst mee aan de verkiezingen voor Provinciale Staten in Utrecht. Het is nog niet bekend wie lijsttrekker wordt voor de Utrechtse afdeling.

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn op 20 maart volgend jaar. De uitslag is ook bepalend voor de verhoudingen in de Eerste Kamer. De nieuwe Statenleden kiezen de nieuwe leden voor de Eerste Kamer. 

Forum voor Democratie (FvD) hoopt in de eerste weken van januari de lijsten klaar te hebben. De partij doet in alle twaalf provincies mee aan de Statenverkiezingen. ,,We zijn op dit moment de lijsten voor de provincies aan het samenstellen”, laat een woordvoerder weten. ,,We wachten met het bekendmaken van de namen op de lijst tot alles duidelijk is. Dat duurt nog even.”

Quote

We hebben goede kandidaten en willen zo veel mogelijk zetels halen

Woordvoerder FvD

De woordvoerder van FvD wil ook nog niet kwijt op hoeveel zetels de partij hoopt. ,,We doen voor de eerste keer mee en het lijkt me niet zinvol nu getallen te noemen. We hebben goede kandidaten en willen zo veel mogelijk zetels halen.”

Ook DENK doet voor de eerste keer mee aan de Statenverkiezingen van Utrecht. De partij mikt op drie zetels bij de verkiezingen. „We willen meedoen in alle politieke geledingen. Daar horen de Provinciale Staten ook bij”, bevestigt het Utrechtse gemeenteraadslid Mahmut Sungur onlangs nog. „Tegelijk vormen de provinciale verkiezingen een stap naar de Eerste Kamer, waar we ook ons geluid willen laten horen.”

DENK heeft raadsleden in de gemeenten Utrecht, Amersfoort en Veenendaal.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht