Volledig scherm
Hennie Marks. © William Hoogteyling

Fotograaf Marks uit Vianen wil Rembrandt evenaren en zoekt modellen

Fotograaf Hennie Marks uit Vianen gaat werken van Rembrandt nieuw leven inblazen. Hij zoekt hiervoor personen die model willen staan. Zo beelden brandweermannen uit Vianen niets minder dan de Nachtwacht uit en gaan de burgemeester en wethouders van de Lekstad op de foto als de mannenclub op het schilderij van de Staalmeesters.

Hennie Marks: ,,Met mijn foto's probeer ik het spannende lichtgebruik van Rembrandt te benaderen. In mijn moderne fotoversie staan de figuren precies gegroepeerd als op de doeken van Rembrandt.''

Volledig scherm
Het familieportret van Rembrandt waarvoor Hennie Marks een gezin zoekt dat model wil staan. FOTO CLAUS CORDES © Gratis

Voor een familieportret uit 1665 zoekt Marks nog een gezin met drie jonge kinderen in de leeftijd van één, twee en vier jaar. Is er een gezin dat hieraan wil meewerken, dan kan er contact opgenomen worden met Fotostudio Marks, Brederodestraat 3 in Vianen, 0347-322545 of via info@studiomarks. Het gezin krijgt een mooie afdruk van de foto.

In het Stedelijk Museum van Vianen is vanaf 2 september een unieke tentoonstelling van Rembrandt van Rijn te zien met honderd etsen van deze meester.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht