Volledig scherm
© Lex van Lieshout

Foutje in mail: weer datalek in Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht heeft in een mail  aan 175 inwoners alle e-mailadressen zichtbaar gezet. In een tweede mail over de fout ging het opnieuw mis.

De inwoners ontvingen vorige week een uitnodiging voor deelname aan een klanttevredenheidsonderzoek. Per ongeluk waren  de e-mailadressen van alle ontvangers zichtbaar. Toen dat duidelijk werd, is geprobeerd de mail in te trekken. Dat mondde uit in nog een mail, waarin opnieuw de e-mailadressen niet waren afgeschermd. Aan de ontvangers van de mail is inmiddels excuses gemaakt. Er is melding gemaakt van een datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 

In een verklaring op de website meldt Stichtse Vecht dat er actie ondernomen wordt om dergelijke fouten te voorkomen. Voortaan moet een tweede ambtenaar worden ingeschakeld voordat een dergelijke mail verstuurd werd.

Vorig jaar ging het ook mis bij Welzijn Stichtse Vecht, die in opdracht van de gemeente een groep inwoners een brief stuurde over het mantelzorgcompliment. Op de achterkant van een aantal brieven werd per ongeluk de naam en adresgegevens van andere mantelzorgers gedrukt.  

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht