Volledig scherm
De gevreesde wielklem komt naar Utrecht. © ANP XTRA

Foutparkeerders opgepast: de wielklem komt naar Utrecht

Meerdere parkeerboetes op je naam? Houd er dan rekening mee dat je binnenkort een wielklem op je auto kunt verwachten. De gevreesde gele klem komt binnenkort naar Utrecht.

Dat is een primeur, aldus een woordvoerder van de gemeente Utrecht. Waar de klem in 2008 in de ban werd gedaan in andere gemeenten is hij in Utrecht nooit eerder in gebruik geweest. In onder andere Den Bosch, Den Haag en Amsterdam is de klem deze zomer al in gebruik genomen en per 1 oktober volgt Utrecht dus ook.

Meeste boetes

Momenteel staan in Utrecht zo’n vijfhonderd voertuigen met openstaande parkeerboetes geregistreerd, zegt de gemeente. De gemeente Utrecht gaat zich in eerste instantie richten op de honderd mensen met de meeste openstaande boetes. Alleen zij moeten een wielklem vrezen. Iemand die één keer vergeet te betalen, hoeft zich niet meteen zorgen te maken.

Wie een wielklem op zijn auto aantreft, moet binnen 24 uur alle openstaande parkeerboetes en de kosten voor het plaatsen van de klem (150 euro) betalen. Als dat niet gebeurt, wordt de auto weggesleept.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht