Volledig scherm
Dochter Lotte, van nul tot achttien. © Frans Hofmeester

Frans maakte 20 jaar lang timelapses van dochter Lotte: nu gaat ze op kamers

Lotte gaat op kamers. De bekende Utrechtse dochter van fotograaf en filmmaker Frans Hofmeester vanwie timelapse-filmpjes zijn gemaakt, die door miljoenen mensen zijn bekeken op YouTube, heeft een kamer gevonden in Utrecht. 

Lotte (19) is inmiddels tweedejaars studente psychologie aan de Universiteit Utrecht. Gisteren hospiteerde ze in een studentenhuis en is ze uitgekozen.

Frans Hofmeester postte vanmorgen zelf op Twitter het heugelijke moment. ‘Het is zover. Dochterlief gaat op kamers. Ontroerend moment en een nieuwe grote stap.’

,,Er zijn van die sleutelmomenten in het leven van ouders”, licht Hofmeester vanmorgen toe. ,,De crèche, de basisschool, de middelbare school en dan nu op kamers. Het grote loslaten. Het is onvermijdelijk. Had Loesje niet zo tekst met: ‘Ik ga op kamers, zijn mijn ouders ernog niet aan toe’, omschrijft hij zijn gevoelens.

Hofmeester werd bekend door zijn project Portrait of Lotte, waarin hij wekelijks zijn kinderen, Lotte (19) en zoon Vince, vanaf hun geboorte portretteerde. De film Portrait of Lotte, 0-18 jaar is inmiddels door meer dan 10 miljoen mensen bekeken.

Volledig scherm
Frans Hofmeester met zijn dochter Lotte en zoon Vince te gast bij de AD Ochtendshow To Go. © videostill

Doorgaan

Of het op kamers gaan, betekent dat Hofmeester zijn dochter minder vaak kan filmen en portretteren, weet hij nog niet precies. ,,Toen ik gisteren hoorde dat ze een kamer had gevonden, besefte ik wel meteen dat het anders wordt. Het contact verandert. Ik wil wel door met de timelapses maar zij heeft de laatste stem. Misschien dat we naar een ander ritme gaan, één keer per veertien dagen of één keer maand. Vince woont nog thuis, dus die kan gemakkelijker geportretteerd worden.”

Op 28 oktober wordt Lotte 20 jaar. Tijdens Culturele Zondag Alles Kids zal op 20 oktober een nieuwe film Portrait of Lotte, 0-20 jaar in première gaan in TivoliVredenburg. Voor die nieuwe timelapse-film zal de Amerikaanse filmcomponist Matteo Messina de muziek schrijven. ,,Ik ben net begonnen met de montage voor de film. Er komt ook een trailer, wellicht eind september”, aldus Hofmeester.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht