Volledig scherm
Fred van Lemmen. © VVD De Bilt

Fred van Lemmen leidt groene koers VVD De Bilt

Fred van Lemmen wordt de nieuwe lijsttrekker voor de VVD in De Bilt. Met de keuze voor Van Lemmen benadrukt de VVD nog meer de keuze voor duurzaamheid binnen de gemeente.

Het verkiezingsprogramma van de VVD heeft als titel 'nieuwe energie'. Van Lemmen heeft inmiddels veel ervaring op gebied van duurzame initiatieven. In 2008 is hij gestart met ThePowerGeneration, een initiatief om bewoners bewust te maken van de mogelijkheden om energie te besparen en zelf energie op te wekken.

Van Lemmen is onder meer directeur van de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Maandag 23 juli

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    De 26-jarige Jurjen H. hoort vandaag of hij schuldig is aan stalking, bedreiging en misbruik van persoonsgegevens zoals foto's. De officier van Justitie eiste twee weken geleden tijdens een strafzitting een jaar gedwongen opname in een psychiatrisch ziekenhuis, schadevergoeding aan slachtoffers en een contactverbod van drie jaar. Tegen H. is door vier slachtoffers in Utrecht aangifte gedaan van stalking en bedreiging. De verdachte stuurde volgverzoeken via Instagram, maakte tientallen accounts aan met bedreigende namen en zocht twee slachtoffers op. Een ander slachtoffer werd soms meer dan vijftig keer per dag gebeld. Volgens zijn advocaat heeft H. last van een psychotische stoornis en verloor hij daardoor de grip op de werkelijkheid.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht