Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Camile Schelstraete

Frites Atelier van topkok Sergio Herman in Utrechtse binnenstad gesloten

Frites Atelier aan de Steenweg in het centrum van Utrecht heeft na drie jaar zijn deuren gesloten. De frietjes werden voor het eerst in 2016 geserveerd, de laatste op 6 oktober dit jaar. De luxe frietzaak van topkok Sergio Herman komt volgens mede-eigenaar Pieter Munten op een andere locatie in de stad beter tot zijn recht.

De frietzaak van de sterrenchef staat bekend om de frieten die knapperig van buiten en zacht van binnen zijn. Met een saus daaroverheen (béarnaise, classic, basilicum, truffel of peper) betaal je 5 euro. Ook ingrediënten als Romeinse sla, jonge scheuten, Parmezaanse kaas en citroenrasp worden gebruikt als topping over de frites. 

De afgelopen drie jaar heeft Frites Atelier zes vestigingen geopend. De keten begon met drie zaken in 2016 in Arnhem, Den Haag en Utrecht. Deze zaken zijn klein en hebben weinig plekken om te zitten. Eind 2018 opende Frites Atelier grotere zaken met meer zitplaatsen en een groter assortiment. Die lijn wil het bedrijf voortzetten. ,,Het resultaat van onze Belgische ateliers laat zien dat meer zitplaatsen en een breder assortiment zorgt voor een gezondere business case waarop we verder willen bouwen’’, aldus Munten.  

Het bedrijf is nu op zoek naar een groter pand in de Domstad met meer ruimte om te zitten. Alle medewerkers van de frietzaak in Utrecht zijn ingelicht en hebben de keuze gehad tussen een andere functie in de organisatie van Frites Atelier of een alternatieve baan in de Utrechtse horeca.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht