De verbreding van de A27 ter hoogte van Amelisweerd is voorlopig van de baan.
Volledig scherm
De verbreding van de A27 ter hoogte van Amelisweerd is voorlopig van de baan. © Marnix Schmidt

Gaat de verbreding van de A27 nu tóch door? Utrechtse politiek zit met vragen

Zes partijen in de Utrechtse gemeenteraad gaan het college donderdag vragen stellen over de verbreding van de A27. Nu het kabinet een serie stikstofmaatregelen heeft gepresenteerd, lijkt de eerder afgeblazen verbreding van de snelweg bij Amelisweerd toch door te kunnen gaan. En dat zorgt voor scheve gezichten. 

D66, GroenLinks, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, Student & Starter en de PvdA zijn tegen de verbreding van de weg en willen weten of die er nu toch komt.  De fractie van GroenLinks schrijft op Twitter dat het van het college wil horen ‘wat er nodig is om de onzinnige verbreding van de weg tegen te gaan’.  Ook willen de partijen weten of de Tweede Kamer een noodwet moet aannemen om een eventuele verbreding door te laten gaan?

Door het verbredingsplan ging eerder een streep omdat het tot meer stikstofuitstoot zou leiden. De partijen begrijpen dan ook niet waarom het nu wel door zou gaan, omdat de maximumsnelheid op de A27 al op 100km p/u ligt. De stikstofneerslag zou daardoor helemaal niet naar beneden gaan.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht