Volledig scherm
Een medewerker van de explosieve opruimingsdienst is op weg naar de garage op her industrieterrein Nieuw Overvecht in Utrecht. © 112Mediautrecht

Garage waar explosief gevonden is in Overvecht Utrecht was al eerder doelwit

updateOp het industrieterrein Nieuw Overvecht is gisteravond aan de Arkansasdreef een explosief gevonden. Dat gebeurde bij een garagebedrijf, dat al eerder doelwit was. In mei van 2018 werd het bedrijf beschoten. De explosieven opruimingsdienst (EOD) heeft het explosief, vermoedelijk een handgranaat, onschadelijk gemaakt.

De vondst rond 22.00 uur leidde tot een massale inzet van de hulpdiensten. De politie sloot de gebied onmiddellijk ruim af. De explosieven opruimingsdienst is lange tijd bezig geweest om de granaat onschadelijk te maken. 

Een half etmaal na de vondst is het erg stil in dit gedeelte van het industrieterrein. Bij het garagebedrijf Zwaard & Leeuw staat de roldeur een stukje open. Binnen zijn enkele mensen aan het sleutelen aan auto's. Zij hebben gelezen dat er iets is gevonden, maar weten verder ook niets. ,,Vraag maar aan de eigenaar. Wij zijn hier een beetje aan het sleutelen. Maar niet.”

Granaat

De eigenaar van de lunchroom Taksim werd gisteravond tegengehouden, toen hij naar zijn zaak wilde gaan. Hij hoorde dat er mogelijk een granaat was gevonden. ,,De politie wilde gisteren niets zeggen. Ik weet het verder ook niet. Of het hier wel veilig is? Ja, waarom niet. Ik heb geen vijanden. Dus ik werk hier met plezier.”

De politie kon nog weinig vertellen over het incident. Het explosief is door de EOD meegenomen en word bij het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht. De recherche heeft op de plaats onderzoek gedaan. 

Het was niet de eerste keer dat in de Utrechtse straat geweldsincidenten plaatsvinden. Eind december ging een dure Mercedes AMG met een cataloguswaarde van ruim 230.000 euro in vlammen op. De auto stond voor de deur op een parkeerplaats. En in mei 2018 werd het bedrijf Zwaard en Leeuw beschoten, al zei de eigenaar dat de kogels vermoedelijk voor buurman Deluxe bestemd waren. 

Beschoten

In januari van dit jaar werd het autoverhuurbedrijf Deluxe in alle vroegte door twee onbekenden beschoten met een automatisch vuurwapen. In de roldeur van het bedrijf waren verschillende kogelgaten waarneembaar. Ook die eigenaar zei toen geen vijanden te hebben.

De eigenaar van Zwaard en Leeuw was vandaag niet bereikbaar.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht