Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Gaslek op de Gageldijk in Maarssen: Koos staat met acht katten op straat

Op de Gageldijk in Maarssen is vanmorgen een gaslek ontstaan. Een aantal woningen en gebouwen is door de brandweer ontruimd. Het lek ontstond toen een leiding werd geraakt tijdens werkzaamheden. Inmiddels is het lek dichtgemaakt, maar bewoners mogen nog niet terug naar hun huizen.

De brandweer zal de woningen eerst controleren voordat ze worden vrijgegeven. Het lek ontstond ter hoogte van de Maarsseveense Plassen. Alle gebouwen en woningen binnen een straal van 100 meter werden ontruimd en de directe omgeving werd afgesloten. Omwonenden moesten op stel en sprong hun huizen verlaten. ,,Ik sta met acht katten buiten in een kar buiten’’, vertelt bewoner Koos Boere. Volgens hem is de omgeving zeker in een straal van 500 meter afgezet. 

Volgens de Veiligheidsregio Utrecht gaat het om een kapotte transportleiding. ,,Het is niet zomaar een gasleiding naar een huis. Er komt veel gas vrij waardoor er bijvoorbeeld ook geen auto’s gestart mogen worden in verband met ontstekingsgevaar”, aldus de woordvoerder. Volgens Boere is het lek dan ook hoorbaar. ,,Het gas dat vrijkomt maakt een soort ‘bonkend’ geluid en het stinkt hier enorm.” 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht