Volledig scherm
De JOP aan de Burchtwal in Vleuterweide. © AD

Gebiedsverbod voor verdachte brandstichting Vleuten

Burgemeester Van Zanen heeft een gebiedsverbod opgelegd aan de jongen die verdacht wordt van brandstichting bij de jongerenontmoetingsplaats (JOP) bij winkelcentrum Vleuterweide. Het verbod geldt voor nagenoeg heel Vleuterweide.

Bij het winkelcentrum werd afgelopen zaterdagnacht brand gesticht. Twee minderjarige jongens werden aangehouden, waarvan een als hoofdverdachte wordt gezien. Volgens de politie betreft het vaste gebruikers van de ontmoetingsplaats. 

Arrestatie

De politie laat weten dat nu gekozen is voor een gebiedsverbod voor een van de hardnekkige overlastplegers en de verdachte van brandstichting aan de Burchtwal. ,,De politie gaat actief handhaven en bij een overtreding is het direct arrestatie”, klinkt het. 

De hangplek is de laatste weken een beruchte overlastlocatie. Vorige week nog moest de politie met de wapenstok ingrijpen om een groep van 25 baldadige jongeren in toom te houden. Toen werden vijf jongeren aangehouden. De jongeren zijn luidruchtig en houden straatraces, waarbij ze op hun achterwiel tussen het winkelend publiek rijden. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht