Volledig scherm
Oude resten van bebouwing gevonden op het Smakkelaarsveld. © CU2030

Gebouwen uit de Middeleeuwen gevonden op Smakkelaarsveld

Bouwmedewerkers hebben onder het Smakkelaarsveld resten van oude bebouwing gevonden. Die dateren uit de late middeleeuwen tot en met de 19de eeuw.

Op de plek waar het tot voor kort volstond met fietsen, wordt nu gewerkt aan de aanleg van de nieuwe busbaan. Al vanaf circa de 13de eeuw werd hier gewoond. Later werden hier schepen gelost.

Archeologen hebben tijdens de voorbereidingen op de nieuwe busbaan oude bebouwing aangetroffen, die hier langs de voormalige Vleutense Wetering heeft gestaan. Wat het precies is, wordt nog onderzocht. Alle gevonden resten worden gedocumenteerd. In 2009 werden er al eens resten van de kademuur blootgelegd.

Meer over Utrecht? Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit de regio Utrecht? Zet dan je pushnotificatie aan!

Volledig scherm
Huizen op het Smakkelaarsveld zoals het er begin 20ste eeuw uit zag © Het Utrechts Archief
  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    De dag des oordeels voor restauranthouders door heel Nederland. Vandaag worden de felbegeerde Michelinsterren uitgedeeld. Restaurant Podium onder de Dom uit Utrecht wordt al jaren genoemd als kanshebber voor een Michelinster en eervolle vermelding in de Michelingids 2018, maar vist telkens achter het net. Wanneer het restaurant van Leon Mazairac voor komend jaar een Michelinster bemachtigt, betekent dat ook dat Utrecht weer voor het eerst sinds 2013 een sterrestaurant heeft. Karel V was het laatste restaurant met een die eer. La Provence in Driebergen, kasteel Heemstede in Houten, Blok's in Amersfoort, De Burgemeester in Linschoten, 't Amsterdammertje en Tante Koosje in Loenen aan de Vecht, de Nederlanden in Vreeland en de Hoefslag in Bosch en Duin horen vandaag of zij hun Michelinster mogen houden of niet.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht