Volledig scherm
De bouwkavels aan de Dolderseweg grenzen aan de voormalige vliegbasis Soesterberg. © Buijs Regiomakelaars

Gedeputeerde: niets mis met verkoop van grond bij vliegbasis Soesterberg

Gedeputeerde Mirjam Maasdam (CDA) houdt vol dat er niets verkeerd is gegaan bij de verkoop van vier kavels bij de oude vliegbasis Soesterberg. Ze kreeg desondanks tijdens de Statenvergadering een motie van afkeuring aan de broek van de PVV. De partij vindt dat ze de grond veel te goedkoop heeft aangeboden.

De stukken grond werden uiteindelijk voor 600.000 euro aangeboden, terwijl de provincie er 750.000 euro per stuk voor had kunnen vragen, vindt de PVV. Gedeputeerde Maasdam wees dat van de hand. ,,Er zijn taxatierapporten van de grond en alle bedragen daarin lagen onder de vraagprijs die uiteindelijk is gehanteerd. De afgesproken prijs is vertrouwelijk, maar lag niet ver van de vraagprijs.”

Wel geeft ze toe dat één persoon, die al voor de verkoop zijn interesse had getoond, uiteindelijk niet is geïnformeerd over de biedingen. ,,Helaas, deze man is inderdaad niet geïnformeerd. We hebben, toen hij zich meldde in augustus, onderzocht of de procedure dan onrechtmatig is verlopen en de conclusie was dat dat niet zo was”, stelde Maasdam maandagavond in de Statenvergadering. De provincie heeft ook een advocaat om advies gevraagd hierover. Die zou hetzelfde geconcludeerd hebben.

Niet definitief

Er blijft echter te veel ruis rondom deze grondtransactie, reden voor de Statenleden om het onderwerp eind november opnieuw op de agenda te zetten. Tot die tijd belooft de gedeputeerde de verkoop niet definitief te maken. Voor de PVV was dat niet genoeg. Fractievoorzitter René Dercksen diende uit onvrede onder meer een motie van afkeuring in tegen gedeputeerde Maasdam, maar die kreeg van niemand steun.

Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit de regio Utrecht? Zet dan je pushnotificatie aan!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht