Volledig scherm
PREMIUM
Enkele nieuwe trams staan al klaar op het eindpunt va de Uithoflijn op de Uithof. De eerste passagiers kunnen eind 2019 instappen. © foto ricardo smit

Gedeputeerde over Uithoflijn: ‘Ik kan niet beloven dat er geen slecht nieuws meer komt’

uithoflijnDe tegenvallers voor de Uithoflijn hadden vorig jaar eerder moeten worden gemeld. Dat vindt de nieuwe provinciebestuurder Dennis Straat (VVD). „Al snap ik heel goed dat ze vasthielden aan de planning.” 

Natuurlijk wist Dennis Straat (47) waar ’ie een maand geleden aan begon. Een rustige inwerkperiode was er voor de nieuwe VVD-provinciebestuurder niet bij. Als verantwoordelijke voor de Uithoflijn kreeg hij vorige maand een dossier vol vertragingen, kostenoverschrijdingen en onderling geruzie op z’n bordje. En uit informatie die het AD heeft gekregen na een beroep op de Wet openbaarheid bestuur (Wob) blijkt nu dat de extra kosten voor de vertraging vermoedelijk 18 miljoen euro hoger worden. Dat bedrag komt boven op de extra 84 miljoen die eerder bekend zijn gemaakt en de inleiding vormde tot de val van zijn voorganger Jacqueline Verbeek.

Houdt het nu nooit op met de slechtnieuwsshow?
Dat kan ik niet beloven. Wel dat ik open en transparant wil opereren. Ik wil duidelijk maken wat de risico’s van het project zijn. Al moet ik erbij zeggen dat deze mogelijke extra kosten al eerder waren gedeeld in een vergadering met de Statenleden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht