Gedichten voor eerste bewoners nieuw Utrechts wijkje Zijdebalen

VideoDe Utrechtse dichter Ruben van Gogh overhandigde vandaag gedichten aan drie bewoners van de nieuwe Utrechtse woonwijk Zijdebalen. In de gedichten lezen bewoners over de geschiedenis van het gebied waar ze wonen.

,,Dit is weer eens wat anders dan Woezel en Pip", zegt Linda Meijer. ,,Dit gaan we straks even lezen Rosa. Kom maar even kijken", zegt ze tegen een klein meisje in een konijnenshirtje die verlegen om de hoek kijkt. ,,Wat leuk dit. We gaan het zeker toevoegen aan ons repertoire."

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht