Volledig scherm
Beeld van de reconstructie die in Opsporing Verzocht was te zien © Opsporing Verzocht

Geen date via Grindr, maar bont en blauw geslagen door overvallers

Een 47-jarige man uit Soest die afgelopen zomer in Bilthoven werd beroofd en in elkaar geslagen, is in de val gelokt via een dating app voor homoseksuele mannen. In het programma Opsporing Verzocht was vanavond een reconstructie te zien van de brute overval. 

De man denkt op vrijdag 16 augustus een afspraakje te hebben met de ongeveer 25-jarige ‘Bashu’. Hij heeft hem leren kennen via de app Grindr. Later hebben ze contact via whatsapp en komen ze tot een afspraak in Bilthoven.

Als de Soester rond 22.30 uur met zijn date het bos bij de Dwarsweg inloopt, komen plotseling vijf gemaskerde en gewapende mannen te voorschijn, die het duo omsingelen. Zijn afspraak blijkt in het complot te zitten. De jongeman raadt hem aan mee te werken. Dan zou er niets gebeuren. Het slachtoffer moet onder bedreiging van een vuurwapen en een honkbalknuppel zijn tas, portemonnee en telefoon afgeven.

Overmacht

Ondanks de overmacht weet de man te ontkomen. Ver komt hij niet. Als de overvallers hem inhalen, beginnen ze te slaan en te schoppen. Hij loopt blauwe plekken en een hoofdwond op. Het slachtoffer weet zich een tweede keer los te rukken, maar komt opnieuw niet ver. Als hij het vervolgens op een schreeuwen zet, slaan de overvallers op de vlucht. 

De politie vermoedt dat de man uit Soest niet enige slachtoffer is van de overvallers. Een dag eerder hebben ze mogelijk ook toegeslagen aan de Dwarsweg. Een getuigen trof die avond een man aan die ongeveer hetzelfde als de Soester was overkomen. Dit slachtoffer heeft zich nog niet bij de politie gemeld. 

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht