Volledig scherm
Stadion Galgenwaard © Marco Gerling

Geen gebreken aan Galgenwaard gevonden: FC Utrecht speelt gewoon thuis tegen VVV

Bij een nieuwe inspectie van de staalconstructie van stadion Galgenwaard zijn geen ernstige problemen gevonden. FC Utrecht kan hierdoor zondag gewoon in het vertrouwde eigen stadion aantreden tegen VVV. Wel vinden komende weken nog nieuwe berekeningen plaats over het gebouw.

,,We hebben niets dat zorgwekkend of belemmerd is aangetroffen tijdens de visuele controles”, jubelt stadioneigenaar Jan Spelt. Hij is blij dat ‘zijn’ FC Utrecht komend weekeinde daardoor gewoon thuis kan spelen om de huidige topklassering in de eredivisie te verdedigen.

Aanleiding voor de tweede extra controle deze maand, na ook al een reguliere controle in februari, vormt het instorten van een dakdeel van het AZ-stadion in Alkmaar. Dat stadion kende in het failliete Midreth dezelfde bouwer als de begin deze eeuw verbouwde Galgenwaard. 

Wel zijn bij de controle ‘aandachtspunten’ gevonden zoals roestvorming en watertoevoer waar naar gekeken moet worden. Maar die punten vormen geen belemmering om gewoon wedstrijden te spelen en supporters te ontvangen. ,,Roestvorming kan geen kwaad, er is geen scheur gevonden”, zegt Spelt.

Nieuwe berekeningen

Komende weken worden wel nieuwe berekeningen uitgevoerd rond de constructie, om te kijken of het stadion wel precies gebouwd is zoals op tekeningen en eerdere berekeningen staat aangegeven. De uitkomsten hiervan worden over zes weken verwacht, begin oktober.

Ook bij de eerdere inspecties in en rond de Galgenwaard werden geen grote gebreken geconstateerd. Dit in tegenstelling tot het AFAS-stadion in Alkmaar, waar de Onderzoeksraad Voor Veiligheid zwakke laspunten vond, waarna de gemeente Alkmaar besloot tot sluiting van het stadion.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht