Volledig scherm
De sleepbootdagen in Vianen moeten het dit jaar zonder kermis doen. © Koen Laureij

Geen kermis tijdens Sleepbootdagen in Vianen

Voor het eerst sinds jaren is er geen kermis tijdens de Sleepbootdagen in Vianen. Er is door gemeente Vijfheerenlanden geen vergunning afgegeven voor de traditionele kermis eind mei.

,,We staan met onze rug tegen de muur en balen er als een stekker van’’, reageert Henk Lammertink namens het Sleepbootcomité.

Het comité ging dit jaar met hetzelfde kermisorganisatiebureau in zee als voorgaande jaren. Nadat de vergunning was aangevraagd bij de gemeente Vijfheerenlanden, had de Veiligheidsregio Utrecht aanvullende vragen over de kermis. Dit gebeurde volgens Lammertink andere jaren ook en het bureau beantwoordde deze vragen over de veiligheid tot nu toe steeds netjes. Dit jaar kon er echter geen contact gelegd worden met het bureau. Lammertink: ,,De termijn van beantwoorden schoof steeds meer op. Totdat de gemeente niet anders kon dan de vergunning niet verstrekken.’’

Geen kermis op de Sleepbootdagen is een grote financiële tegenvaller voor de organisatie van dit driedaagse evenement op 30 en 31 mei en 1 juni. Ook dit jaar was er weer een overeenkomst tussen de Stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen en het kermisorganisatiebureau gesloten.

In de korte tijd, die de stichting nog rest, is het volgens Lammertink onmogelijk een kermis te realiseren. ,,Mei is de maand van de dorpsfeesten en dan zijn alle kermissen geboekt. Dat gaat nu echt niet meer lukken’’, aldus een zeer teleurgestelde Henk Lammertink.

Lammertink noch de gemeente Vijfheerenlanden willen zeggen welk organisatiebureau betrokken is. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht