Volledig scherm
Rotonde Soestdijkseweg-Zuid/Groenekanseweg © google maps

Geen maatregelen voor 'onveilige' rotonde in De Bilt

De gemeente De Bilt is niet voornemens maatregelen te nemen om het veiligheidsgevoel voor fietsers op de rotonde Soestdijkseweg-Zuid/Groenekanseweg te vergroten.

Het college van burgemeester en wethouders beantwoordt daarmee vragen die waren gesteld tijdens de commissievergadering openbare ruimte eerder dit jaar. Fietsers zouden het tweerichtingsverkeer op de rotonde als onveilig ervaren.

In de afgelopen drie jaar zijn er zes ongevallen geweest op de rotonde. Daarvan waren er vier aanrijdingen tussen een auto en een fietser. Bij één ongeval was er sprake van letsel. Bij alle andere ongevallen ging het om materiële schade.

De gemeente had kunnen overwegen om de fietspaden op de rotonde te voorzien van actieve verlichting zoals op de rotonde Biltse Rading/Groenekanseweg. Deze verlichting gaat knipperen als er een fietser aan komt en heeft voor automobilisten een waarschuwende functie. Gezien het geringe aantal ongevallen wil de gemeente niet extra investeren in het veiliger maken van de rotonde.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht