De Schuttersgracht in IJsselstein
Volledig scherm
PREMIUM
De Schuttersgracht in IJsselstein © foto ricardo smit

Geen meerderheidscoalitie te vormen in IJsselstein: is de stad nog wel te besturen?

IJsselstein krijgt geen meerderheidscoalitie. Pogingen van VVD en LDIJ om die te vormen zijn mislukt. Gisteren nog liet het CDA weten niet mee te willen doen. Is de stad nog wel te besturen? Duidelijk is dat de coalitie nu nog meer zijn best moeten doen om draagvlak te vinden voor nieuwe plannen.

IJsselstein kreeg na de verkiezingen van 2018 een tweepartijencoalitie van LDIJ en VVD die met dertien zetels tegen tien aanvankelijk op een ruime meerderheid in de raad kon rekenen. De situatie veranderde nadat in juli 2019 twee leden de LDIJ-fractie verlieten: Sarah Zandstra werd uit de fractie gezet en Marius Willems stapte vervolgens zelf op. Vanaf dat moment had de coalitie nog slechts een minderheid van elf zetels tegenover twaalf van de oppositie.

  1. Utrechtse Lonneke (25) al drie weken in quarantaine op luxe jacht in Italië: ‘Ik leef van dag tot dag’
    PREMIUM
    video

    Utrechtse Lonneke (25) al drie weken in quarantai­ne op luxe jacht in Italië: ‘Ik leef van dag tot dag’

    Met acht bemanningsleden zit de Utrechtse stewardess Lonneke Slijper (25) al drie weken in quarantaine op een luxe jacht in de haven van het Noord-Italiaanse Imperia. Ze mag door de coronacrisis alleen kort van boord om boodschappen te doen in de haven. ,,Deze situatie gaat nog lang duren. Maar we maken er het beste van. Gisteren hebben we een marathon gelopen aan boord.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht