Volledig scherm
PREMIUM
Jan Hagenouw. © Erik van 't Woud

Geen plek meer voor lokale horeca bij Utrecht Centraal

Rondom station Utrecht Centraal is nog weinig plek voor lokale horeca. Op het station zelf, het nieuwe Stationsplein en in Hoog Catharijne is veel ruimte vrijgemaakt voor horeca, maar die wordt bijna alleen ingevuld door grote internationale ketens.

Libanees? Een biologische hamburger? Of toch veganistisch? De ruim 285.000 reizigers die dagelijks via Utrecht CS reizen, hebben keuze te over om een hapje te eten. Het bedrijf Klépierre bepaalt welke winkels en restaurants er komen in Hoog Catharijne en op het nieuwe Stationsplein, tussen het station en Hoog Catharijne. Het afgelopen jaar zijn met restaurants als Vapiano, TGI Fridays, EXKi en Comptoir Libanais veel internationale namen bijgekomen. Met ijssalon Baskin-Robbins werd Hoog Catharijne gisteren opnieuw een bedrijf van een grote Amerikaanse keten rijker.  

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht