De politie was zaterdag uit voorzorg aanwezig in Park De Gagel, nadat een bericht rondging waarin werd opgeroepen tot rellen.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie was zaterdag uit voorzorg aanwezig in Park De Gagel, nadat een bericht rondging waarin werd opgeroepen tot rellen. © Foto Ruud Voest

Geen rellen in Overvecht of Kanaleneiland, maar dat maakt bewoners niet trots: ‘Niet als mensen iets niet doen wat niet mag, toch?’

De politie smoorde zaterdag uit angst voor rellen een demonstratie in Overvecht in de kiem door massaal in Park De Gagel aanwezig te zijn. De wijk is - net als Kanaleneiland en Ondiep- een oase van rust vergeleken met afgelopen zomer. Maakt dat wijkbewoners nu trots?

  1. Gezelligheid op straat tot in de kleine uurtjes, of loopt de uitgaansherrie de spuigaten uit? Wat vind jij?
    DE KWESTIE
    11

    Gezellig­heid op straat tot in de kleine uurtjes, of loopt de uitgaans­her­rie de spuigaten uit? Wat vind jij?

    In de Utrechtse binnenstad neemt de geluidsoverlast steeds ernstiger vormen aan. Het vormt zelfs een bedreiging voor de gezondheid. Dat stelt althans de Stichting Binnenstad 030, die vindt dat het zo niet langer kan. Wat vind jij? Loopt de herrie in de binnenstad inderdaad de spuigaten uit en moet er wat gebeuren? Of valt het allemaal wel mee en hoort een beetje lawaai nu eenmaal bij wonen in de binnenstad?

In samenwerking met indebuurt Utrecht