Berg en Bosch krijgt de veelbesproken kliniek Wier/Fivoor op het terrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Berg en Bosch krijgt de veelbesproken kliniek Wier/Fivoor op het terrein. © Mel Boas

Geen zware zedendelinquenten zoals Michael P. naar kliniek in Bilthoven: ‘We hebben de ophef onderschat’

Er komen geen zware zedendelinquenten zoals Michael P. in de psychiatrische kliniek van Wier/Fivoor in Bilthoven. Die toezegging heeft de leiding van de kliniek vanavond gedaan tijdens een drukbezochte digitale informatieavond. Ook komen er geen zware tbs-patiënten met dwangverpleging. Incidenten zijn nooit uit te sluiten, maar het risico voor de buurt is gering, aldus Fivoor.

 1. Informatie-avond over kliniek Fivoor in Bilthoven staat op scherp: voor- en tegenstanders al dagen in de clinch
  PREMIUM

  Informatie-avond over kliniek Fivoor in Bilthoven staat op scherp: voor- en tegenstan­ders al dagen in de clinch

  De informatieavond over de komst van de veelbesproken psychiatrische kliniek Wier/Fivoor naar Bilthoven staat op scherp. Vanavond geeft Fivoor digitaal tekst en uitleg over wat er in de kliniek op het terrein van Berg en Bosch gaat gebeuren, welke patiënten er nu echt komen en wat omwonenden kunnen verwachten. Op de lokale facebook pagina's voeren voor- en tegenstanders van de kliniek al dagen felle debatten. Krijgen Fivoor en gemeente De Bilt de geest terug in de fles?
 2. Grote onrust over komst psychiatrische kliniek Fivoor in Bilthoven, ‘maar de link met Michael P. is onterecht’
  PREMIUM

  Grote onrust over komst psychiatri­sche kliniek Fivoor in Bilthoven, ‘maar de link met Michael P. is onterecht’

  De onverwachte komst van een psychiatrische kliniek van Fivoor op het terrein van Berg en Bosch in Bilthoven zorgt voor onrust in de buurt en in de lokale politiek. De link met Michael P., de moordenaar van Anne Faber, die in een kliniek van Fivoor in Den Dolder verbleef, wordt gelegd. ,,Maar die link is onterecht”, zegt een woordvoerder van Fivoor. ,,Dit wordt geen forensische kliniek, maar een open behandelcentrum.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht