Volledig scherm
© ANP

Geert Wilders doet aangifte tegen slachthuis IJsselstein wegens dierenmishandeling

PVV-partijleider Geert Wilders gaat samen met zijn partijgenoot Dion Graus aangifte doen tegen slachthuis Westfort in IJsselstein. Het slachthuis kwam vorige week in opspraak toen RTL Nieuws undercoverbeelden publiceerde die afgelopen zomer bij het slachthuis zijn gemaakt. 

De partij laat via Twitter weten dat Wilders en Graus morgen aangifte gaan doen bij de politie ‘tegen de dierenmishandelaars van het slachthuis IJsselstein’. Uit de undercoverbeelden zou blijken dat varkens vrachtwagens uit worden geslagen en aan hun staart worden getrokken. Ook zouden zieke dieren worden opgejaagd. 

Wilders zegt in de tweet ‘woedend’ te zijn over wat hij heeft gezien. De PVV-leider noemt dierenmishandeling ‘onacceptabel’ en zegt: ‘De daders mogen hier niet mee wegkomen en moeten keihard worden gestraft’.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Vanavond staat de Californische band The Growlers in Ronda in TivoliVredenburg. Hun muziek wordt niet voor niets beach goth genoemd: de band mixt surf, garagerock, pop en psychedelica. Dit jaar bracht The Growlers het nieuwe studioalbum Natural Affair uit, waarop de band zich meer laat inspireren door energieke new wave funk en dansbare disco. De zaal opent om 19.00 uur, de band speelt de eerste klanken om 19.45 uur. Tickets zijn 23,35 euro en zijn hier te bestellen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht