Volledig scherm
© FOTO'S THINKSTOCK

Gegijzelde jongen (15) 'durft de deur niet meer uit'

De 15-jarige jongen die zondag gegijzeld en beroofd werd door een groep jongeren in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn, is zo bang voor wraak dat hij de deur niet meer uit durft. Hoewel de politie weet in welke hoek ze de daders moeten zoeken en er maandagavond een confrontatie plaatsvond tussen het kamp van de gegijzelde jongen en de daders heeft de dienst nog niemand aangehouden in de zaak.

Volledig scherm

Het slachtoffer heeft zijn ontvoerders omschreven als een groep Marokkaanse jongens die al tweeënhalf jaar mensen in zijn omgeving afperst, zo schrijft het AD vandaag.

De vader van de jongen wilde de volgende dag met een groep mensen verhaal halen gaan halen bij de daders. Dat leidde uiteindelijk tot een vechtpartij, zo meldt RTV Utrecht op zijn website. Een persoon raakte hierbij gewond en twee mensen werden aangehouden én ook later weer vrijgelaten. Later die avond werd het huis van de jongen bekogeld met stenen.

Bang
Uit angst voor wraak durft de jongen zijn huis niet te verlaten. 'Ik weet niet meer wat ik moet doen. Als ze me tegenkomen, weet ik zeker dat ik in het ziekenhuis beland. Ik probeer het van me af te zetten door te gamen', doet hij zijn verhaal aan de krant.

Untouchables
De vinexwijk Leidsche Rijn, met daarbinnen de wijk Terwijde, is in de afgelopen twee jaar veelvuldig in het nieuws geweest. Zo werd het homostel Hans en Ton weggepest in 2010 en een jaar later ontvlucht een Marokkaanse familie de wijk na buurtterreur. De politie geeft de groep jongeren, die verantwoordelijk is voor de overlast, de naam Untouchables. In januari dit jaar meldt de gemeente dat er successen zijn geboekt en dat er zeven jongens zijn opgepakt. Zondag ging het weer mis.

Politie en gemeente laten weten een groot onderzoek te zijn gestart, maar 'om bedreiging en gijzeling te bewijzen, moet veel informatie worden verzameld', aldus een woordvoerster van de politie.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht