Volledig scherm
De Vuelta in 2009 in Assen. © ANP

Geld voor start Vuelta in Utrecht is bijna binnen: die ronde gaat er komen

Nog 6 ton te gaan, maar de gemeente Utrecht is ervan overtuigd dat de begroting voor de start van de Ronde van Spanje rondkomt. Zo niet, dan wordt er geschrapt in het marketingbudget.

De komst van de start van de Ronde van Spanje (Vuelta) naar Nederland kost 14,9 miljoen euro. Daarvan moet de overheid 6,4 miljoen euro neerleggen. Het ministerie van VWS zegde daarbovenop eerder al een subsidie van 2,5 miljoen euro toe. 

Het resterende bedrag (6 miljoen euro) moet door sponsors worden bijgelegd. Hiervan is inmiddels 5,4 miljoen euro toegezegd. De gemeente verwacht ook de resterende zes ton nog binnen te kunnen slepen, zo laat het stadsbestuur weten in een brief aan de gemeenteraad.

Extreem weer

Volgens de gemeente zijn de kosten op basis van de start van de Tour de France in 2015 ‘zo realistisch’ mogelijk ingeschat. De onzekerheid zit ‘m met name in extreem weer of het verhogen van het dreigingsniveau kort voor het evenement. Volgens de gemeente kan deze onzekerheid binnen de begroting worden opgevangen. In het uiterste geval moet het evenement op onderdelen (marketing, activiteitenprogramma) worden versoberd.

De start van de Ronde van Spanje is eind augustus volgend jaar, maar de exacte datum is nog niet bekend. De Vuelta begint met een ploegentijdrit in Utrecht. De dag erna starten de renners in Den Bosch en finishen ze op De Uithof.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht