Volledig scherm
Festival Strand op vrijdagavond © Marnix Schmidt

Geluid Utrechts festival leidt tot klachten in Maarssen

Inwoners van Maarssen hebben vrijdagavond veel geklaagd over het geluid van een festival in Utrecht, bij de Haarijnseplas. 

De politie in Stichtse Vecht ontving een grote hoeveelheid klachten over Festival Strand. De wind stond veelal in de richting van Maarssen, dat vlakbij de Haarrijnseplas ligt. Op het programma stond housemuziek uit de jaren negentig van onder meer Paul Elstak.

De politie verwijst klagers in een bericht op Facebook naar de gemeente Utrecht. Vanavond zijn er opnieuw optredens, van onder meer Miss Montreal en Di-rect. Het festival is vandaag van 12.00 uur tot 23.30 uur

De reacties zijn overigens niet alleen negatief. Op sociale media schrijven omwonenden dat ze vinden dat er niet gezeurd moet worden over muziek. Sommigen hebben er juist van genoten.  

  1. Wilders: De minister moet zich kapotschamen en opstappen, wegwezen!
    Aanslag Utrecht

    Wilders: De minister moet zich kapotscha­men en opstappen, wegwezen!

    Het kabinet zal ‘volle verantwoordelijkheid’ afleggen rond de aanslag gistermiddag in Utrecht, maar eerst moeten de politie en het Openbaar Ministerie (OM) ‘alle ruimte krijgen’ om onderzoek te doen. Dat zegde minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) vanmiddag toe tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer. PVV-leider Geert Wilders vroeg vanmiddag een debat aan, dat vandaag nog zou moeten plaatsvinden, maar vond geen Kamermeerderheid.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht