Volledig scherm
Festival Strand op vrijdagavond © Marnix Schmidt

Geluid Utrechts festival leidt tot klachten in Maarssen

Inwoners van Maarssen hebben vrijdagavond veel geklaagd over het geluid van een festival in Utrecht, bij de Haarijnseplas. 

De politie in Stichtse Vecht ontving een grote hoeveelheid klachten over Festival Strand. De wind stond veelal in de richting van Maarssen, dat vlakbij de Haarrijnseplas ligt. Op het programma stond housemuziek uit de jaren negentig van onder meer Paul Elstak.

De politie verwijst klagers in een bericht op Facebook naar de gemeente Utrecht. Vanavond zijn er opnieuw optredens, van onder meer Miss Montreal en Di-rect. Het festival is vandaag van 12.00 uur tot 23.30 uur

De reacties zijn overigens niet alleen negatief. Op sociale media schrijven omwonenden dat ze vinden dat er niet gezeurd moet worden over muziek. Sommigen hebben er juist van genoten.  

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht