Zo’n honderd boeren op de A27 op weg naar Utrecht voor een demonstratie bij het provinciehuis.
Volledig scherm
Zo’n honderd boeren op de A27 op weg naar Utrecht voor een demonstratie bij het provinciehuis. © Caspar Huurdeman

Gemeente De Bilt woensdag voor groot deel op slot vanwege boerenprotest

Vanwege het geplande boerenprotest in De Bilt aankomende woensdag gaat een deel van het dorp tijdelijk op slot. De gemeente treft maatregelen om de demonstratie zo rustig mogelijk te laten verlopen. 

Ondanks dat het boerenprotest bij het RIVM woensdag is afgelast, verwacht gemeente de Bilt alsnog een grote demonstratie in het dorp. In samenspraak met de politie, de gemeente en het RIVM is de demonstratie verplaatst naar de Biltse Rading, op het terrein van honkbalvereniging The Wombats. 

Maar dat betekent niet dat verkeerschaos daarmee is uitgesloten. Gemeente De Bilt treft daarom maatregelen om het verkeer in goede banen te leiden en uit de bebouwde kom te weren. Niet alleen automobilisten worden verzocht goed op te letten, ook fietsers worden gewaarschuwd voor de demonstratie en de tractoren waarmee de boeren naar De Bilt zullen komen. 

Afgesloten

De Biltse Rading is vanaf woensdag 01.00 uur afgesloten door doorgaand verkeer. Hetzelfde geldt voor de Blauwkapelseweg en de Voordorpsedijk. In de bebouwde kom zullen verkeersregelaars staan en ook de politie is aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. Buslijn 77 rijdt tijdelijk niet over de Biltse Rading. 

De boeren worden via afslag 30 op de A27 via de Biltse Rading naar het terrein van de honkbalvereniging geleid, waar zij naar verwachting tot aan het begin van de middag zullen blijven. 

Gemeente De Bilt houdt woensdag op de website een live blog bij over het protest. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht