De werkzaamheden aan de Parijsboulevard zorgen voor onduidelijkheid in het verkeer.
Volledig scherm
De werkzaamheden aan de Parijsboulevard zorgen voor onduidelijkheid in het verkeer. © AD

Gemeente grijpt in bij verkeer Leidsche Rijn na protest omwonenden

Het nieuwe winkelcentrum in Leidsche Rijn wordt nog volop verbouwd, en dat zorgt voor een verkeerschaos bij de Parijsboulevard, de verbinding tussen het winkelcentrum en busstation. Na protest van omwonenden grijpt de gemeente Utrecht in: bussen krijgen een andere route en de verkeerslichten worden eerder geïnstalleerd.

Rondom het winkelcentrum zijn de bouwwerkzaamheden nog volop aan de gang, maar tegelijkertijd maken bussen, fietsers en voetgangers al gebruik van de wegen. Verkeerslichten staan nog permanent op oranje en het aanleggen van de wegen is nog niet klaar, daardoor is de situatie volgens weggebruikers erg onduidelijk.

De gemeente was zich daar niet van bewust en volgens woordvoerster Maud Bredero staan de verkeerslichten permanent op oranje omdat de aanleg van wegen nog kan worden gewijzigd. Toch komt de gemeente nu tegemoet aan de wensen van omwonenden: vrijdag vanaf 13.00 uur gaan de verkeerslichten op de kruisingen van de Parijsboulevard en Vleutensebaan en de Centrumboulevard en Parijsboulevard aan.

Lusje

Daarnaast krijgen de bussen een extra lusje bij het busstation, wat dient als kleine omleiding. Zo moet een einde worden gemaakt aan onduidelijkheid voor fietsers en voetgangers, verklaart Bredero. Aanvankelijk waren deze werkzaamheden pas gepland in september, als men hoopt dat de bouwwerkzaamheden aan de Parijsboulevard zijn afgerond. Om de verkeersonduidelijkheden op te lossen, zijn deze dus vooruit gepland.  

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht