De meningen zijn soms complexer dan 'eens' en 'oneens'. Bert en Dineke Smith: niet tegen woningbouw, wél tegen ‘stads bouwen’ en hoge woontorens.
Volledig scherm
De meningen zijn soms complexer dan 'eens' en 'oneens'. Bert en Dineke Smith: niet tegen woningbouw, wél tegen ‘stads bouwen’ en hoge woontorens. © William Hoogteyling

Gemeente Houten start helemaal opnieuw met woningbouwplan, eerst groot onderzoek

De gemeente Houten komt met een voorzichtig aanzetje voor hoe het nu verder moet met de woningbouwplannen. Een referendum maakte in maart een einde aan het omstreden plan om de komende twintig jaar 4800 woningen bij te bouwen. Maar wat komt er voor in de plaats?

  1. Gehaat én geliefd in Bilthoven, maar wie is nou eigenlijk die koppige Gert van de Plus? ‘Hij gaat er volledig voor’
    PREMIUM

    Gehaat én geliefd in Bilthoven, maar wie is nou eigenlijk die koppige Gert van de Plus? ‘Hij gaat er volledig voor’

    Met zijn verbeten strijd tegen concurrent Jumbo is de eigenzinnige supermarkteigenaar Gert van de Plus al weken de kop van Jut in Bilthoven. Iedereen vindt wat van koppige Gert. Maar er is ook een andere Gert Smit, die in 2018 tot ondernemer van het jaar van De Bilt werd gekozen. De sociale Gert die oog heeft voor de zwakkeren en altijd paraat staat voor zijn personeel en gezin. En er is een sportieve Gert, die marathons loopt en bergen beklimt om er vervolgens af te skiën.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht