Volledig scherm
© shutterstock

Gemeente IJsselstein start campagne tegen ratten

IJsselstein had in 2018 maar liefst 25 meldingen van ratten, veel meer dan in de jaren ervoor. Daarom is de gemeente samen met woningcorporatie Provides en Reiningingsbedrijf Midden-Nederland (RMN) een campagne begonnen, 'Geef de rat geen kans', om gedragsverandering bij bewoners te bewerkstelligen.

Want die kunnen veel doen, zo blijkt uit de campagne. Zo kunnen ze geen zakken en los afval bij de container plaatsen, geen eten weggooien in de openbare ruimte, geen eenden en vogels voeren en minder eten kopen. De gemeente op zijn beurt zal de afvalbakken in de openbare ruimte vaker gaan legen en de RMN zal de containers vaker leeg-halen. Ook hebben gemeente en RMN afgesproken dat bij een nieuwe melding van ratten de gemeente meteen RMN op de hoogte brengt, die vervolgens op zijn beurt dezelfde dag contact opneemt met de melder over een plan van aanpak.

Moslims 

Speciale aandacht is er voor de moslims. Zij mogen vanwege hun geloofsovertuiging geen brood in de vuilnisbak gooien omdat dit als verspilling wordt gezien. Daarom gooien ze het in de openbare ruimte. De gemeente gaat nu in gesprek met de geloofsgemeenschap om broodbakken te plaatsen. Wanneer dit aanslaat, komen ze ook op andere plaatsen in IJsselstein.

De campagne bestaat onder meer uit een facebookcampagne, advertenties en het ophangen van posters in portieken van flats. Ook dierenartsen en huisartsen, verzorgingshuizen, wijkontmoetingspunten e.d. wordt gevraagd de posters op te hangen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht