Volledig scherm
© Foto Ruud Voest

Gemeente laat onderzoeken hoe Utrecht Marathon misging

Er komt een uitgebreide evaluatie van de Utrechts Science Park Marathon. Op verzoek van sportwethouder Maarten van Ooijen (ChristenUnie) wordt daarin meer meegenomen dan alleen het verkeerd lopen.

Dat liet de wethouder vanmiddag weten op mondelinge vragen van D66-raadslid Has Bakker en Tessa Sturkenboom van Student & Starter. Afgelopen zondag werden 1800 deelnemers die meededen aan de kwart marathon, door een fout van Golazo Sports de verkeerde kant opgestuurd.

Teleurgesteld

Van Ooijen liet in reactie op de vragen weten teleurgesteld te zijn in de afloop van de kwart marathon. Volgens hem kon het naast het verkeerd lopen ook op andere vlakken beter. Er wordt op verzoek van de gemeente Utrecht een evaluatie uitgevoerd, waarover waarschijnlijk deze zomer meer bekend wordt.

De wethouder gaf aan dat het in de lijn der verwachting ligt dat Golazo Sports volgend jaar weer de organisatie doet van het evenement. De organisatie krijgt naast een vergunning ook subsidie van de gemeente.  Volgens Van Ooijen hebben lopers en andere weggebruikers geen gevaar gelopen. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht