Volledig scherm
De bouwstop voor het terras bij het Anatomiegebouw werd in juni opgelegd. © AD

Gemeente legt torenhoge boete op voor bouw vlonder aan Biltse Grift

Ondanks een door de gemeente opgelegde bouwstop zijn de werkzaamheden aan de vlonder achter het Anatomiegebouw aan de Bekkerstraat in Utrecht toch doorgezet. De eigenaren van het pand kunnen daarom een boete van 50.000 euro tegemoet zien. 

Dat heeft wethouder Klaase Verschuure (D66, Ruimtelijke Ordening) vrijdag per brief aan de gemeenteraad laten weten. 

De bouwstop werd medio juni opgelegd omdat de beleggingsmaatschappijen van wie het Anatomiegebouw is geen toestemming hadden voor het aanleggen van de vlonder aan de Biltse Grift. De Biltse Grift is ecologisch beschermd, je mag er niet zomaar iets aanleggen op de oevers. Om te voorkomen dat er toch doorgebouwd zou worden, werd een dwangsombesluit aan het verbod gekoppeld.

Factuur

Blijkbaar maakte dat weinig indruk, want na meldingen van omwonenden en het vergelijken van foto’s blijkt nu dat de eigenaren zich niet aan het verbod hebben gehouden. Daarom valt binnenkort een factuur van 50.000 euro op de mat van het Anatomiegebouw, schrijft de wethouder.

Komende week wordt een nieuwe last onder de dwangsom gelegd om te voorkomen dat de bouw van de vlonder opnieuw wordt voortgezet. Ook gaat Verschuure op 19 juli in gesprek met omwonenden. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht