Rick van der Zweth in het kleinste kapperswinkeltje van Utrecht van Pascal Bannink. Het oude brugwachterhuisje bij Ledig Erg / Oosterkade is gemeentelijk bezit.
Volledig scherm
PREMIUM
Rick van der Zweth in het kleinste kapperswinkeltje van Utrecht van Pascal Bannink. Het oude brugwachterhuisje bij Ledig Erg / Oosterkade is gemeentelijk bezit. © Foto Ruud Voest

Gemeente Utrecht moet zelf óók ‘coronahuren’ van kleine ondernemers kwijtschelden, roept PvdA op

De gemeente Utrecht moet kleine ondernemers die vanuit gemeentelijke panden werken de huur over de afgelopen coronaweken (deels) kwijtschelden. Dat vraagt de PvdA aan het Utrechtse college dat eerder een vergelijkbare oproep deed aan vastgoedondernemers.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Zo rouwen olifanten als ze een familielid verliezen
  Play

  Zo rouwen olifanten als ze een familielid verliezen

 2. Twee ongevallen met meerdere slachtoffers in Amersfoort
  Play

  Twee ongevallen met meerdere slachtof­fers in Amersfoort

Utrecht