Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Gemeente vindt McDonald’s niet gezond, maar het hoofdkantoor is wél welkom in Utrecht

Eten en drinken bij McDonald’s is niet gezond, maar dat is geen reden om de komst van het Nederlandse hoofdkantoor van het bedrijf naar Utrecht tegen te houden. Dat zei wethouder Klaas Verschuure (Economische zaken, D66) vanmiddag in het vragenuur van de gemeenteraad.

De Partij voor de Dieren riep de wethouder op de komst van het hoofdkantoor van de fastfoodketen tegen te houden. Volgens fractievoorzitter Maarten van Heuven past het bedrijf niet bij Utrecht, dat zich profileert als een stad voor gezond stedelijk leven. 

McDonald’s Nederland maakte eerder deze week bekend van Amsterdam-Zuidoost te verhuizen naar het Utrechtse stationsgebied. De 120 medewerkers nemen hun intrek in het gebouw Central Park, dat in aanbouw is naast het Stadskantoor.

Geen uitnodiging

Wethouder Klaas Verschuure
Volledig scherm
Wethouder Klaas Verschuure © ANP

Volgens wethouder Verschuure kan de gemeente het hoofdkantoor van de fastfoodketen niet tegenhouden. ,,Wij zijn geen partij en het huurcontract is ook al getekend.’’ De oproep van de Partij voor de Dieren om in elk geval het kantoor te zijner tijd niet officieel te laten openen door de burgemeester of een wethouder, wimpelde Verschuure af. ,,We hebben nog geen uitnodiging ontvangen.’’ 

De wethouder erkende dat eten drinken bij McDonald’s ‘niet goed past bij gezond stedelijk leven’. ,,Maar we gaan het eten van hamburgers niet verbieden.’’ Hij wees er ook op dat McDonald’s Nederland zich ook inzet voor efficiënt watergebruik en veel doet voor werknemers die kampen met schulden. ,,Het is ook het bedrijf achter het Ronald McDonald Huis bij het Prinses Máxima Centrum waar zieke kinderen en hun ouders kunnen verblijven.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht