Volledig scherm
Het deel van de fietsenstalling op het Westplein dat op 22 augustus wordt ontmanteld. © AD UN

Gemeente waarschuwt: haal op tijd fiets weg op Westplein

De gemeente Utrecht verwijdert op woensdag 22 augustus 775 fietsparkeerplekken van de stalling op het Westplein. Een ander deel van deze fietsenstalling (850 plaatsen) blijft voorlopig nog in gebruik.

De gemeente waarschuwt iedereen de fiets tijdig uit de rekken te halen. Fietsen die niet worden opgehaald, brengt de gemeente naar het Fietspunt aan de Koningin Wilhelminalaan. Daar kan de tweewieler nog tot twee maanden worden opgehaald.

Het Westplein wordt door de gemeente opnieuw ingericht, met als hoofddoel het plein groener te maken. Op het plein is het nu nog een wirwar van auto’s en fietsers die over het asfalt scheuren.

Door een deel van de fietsenstalling weg te halen komt er meer ruimte voor tijdelijke initiatieven van bewoners, zoals zitjes, bankjes en groen. Eind 2021 of begin 2022 gaat de gemeente beginnen aan de verbouwing van het plein.

Het uiteindelijke plan wordt nog verder uitgewerkt en de gemeente hoopt dit in 2019 rond te hebben. Bewoners en andere belanghebbenden worden betrokken bij het ontwerp.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht