Volledig scherm
De atletiekbaan in het Amaliapark. © Angeliek de Jonge

Gemeente wil atletiekbaan Amaliapark sluiten, politieke partijen verzetten zich tegen sluiting

Een zestal politieke partijen in de Utrechtse gemeenteraad verzet zich tegen de bezuinigingen van de atletiekbaan in het Amaliapark. De gemeente wil de baan sluiten, om af te zijn van de hoge onderhoudskosten.

Directe aanleiding voor het voornemen is de 65.000 euro die nodig is voor de het aanbrengen van een nieuwe toplaag op de baan. Tegelijkertijd zijn volgens de gemeente de bezettingscijfers te laag. Maar het gesprek over de toekomst van atletiekbaan Amaliapark mag niet onder druk van een bezuinigingsopdracht gevoerd worden, vinden CDA, PvdA, GroenLinks, D66 en ChristenUnie in de Utrechtse gemeenteraad. Daarnaast keert ook de VVD zich tegen de sluiting. De partij zal het voorstel van de andere vijf steunen.

De gemeente Utrecht wil de elf jaar oude atletiekbaan vervangen voor een Urban Sports Park dat multifunctioneler gebruikt kan worden. Volgens de gemeente  wordt de baan niet genoeg gebruikt. Atletiekclubs zijn woest dat de gemeente de baan wegbezuinigt zonder overleg met de gebruikers. Ze voelen zich weggezet nadat ambtenaren hun activiteiten omschreven als ‘loopclubjes’.

Betere benutting

Het CDA dient komende donderdag een voorstel in om de bezuiniging van 65.000 euro van tafel te halen. De fracties vinden het goed dat er gewerkt wordt aan een betere benutting van het sportpark. De partijen stellen voor de bezuiniging, die vanaf 2021 zou plaatsvinden, niet door te voeren en de atletiekbaan wel van een nieuwe toplaag te voorzien.

,,De plannen voor de herinrichting deden flink wat stof opwaaien bij de gebruikers en andere sportliefhebbers in de omgeving”, aldus de vijf partijen. ,,De petitie om de atletiekbaan in het Amaliapark te behouden werd ruim 3.000 keer ondertekend. Wat CDA, PvdA, GroenLinks, D66 en ChristenUnie betreft wordt er met hun voorstel een streep gezet onder de discussie van de afgelopen weken.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht