Volledig scherm
Utrecht Science Park De Uithof. © ANP

Gemeenteraad aan zet: Utrecht Science Park of De Uithof?

Het Utrechts college van burgemeester en wethouders wil definitief de naam ‘De Uithof’ omdopen tot Utrecht Science Park. Volgens het college past deze naam beter bij de internationale uitstraling van het gebied en maakt de naam meteen duidelijk om welk type gebied het gaat.

De afgelopen maanden heeft de gemeente onderzocht of de naamsverandering op een breder maatschappelijk draagvlak kan rekenen. Dat lijkt het geval. Volgens de gemeente onderstrepen instellingen en bedrijven als het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en Danone Nutricia Research ook het belang van naamsverandering.

Het voorstel ligt, nu het college het plan wil doorzetten, bij de gemeenteraad, die er een besluit over neemt. Er lijkt een meerderheid te zijn voor de naamsverandering. Als de gemeenteraad instemt met het voorstel, wordt alle bewegwijzering hierop aangepast.

De naam De Uithof is ontleend aan de 17de- eeuwse boerderij die in het gebied stond. Enkele partijen in de gemeenteraad zoals de PVV en de PvdA en groepen Utrechters vinden dat de naam De Uithof moet blijven bestaan vanwege de ‘historische binding’ met Utrecht.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht