Huizen in Utrecht worden geregeld opgekocht door beleggers. Daardoor komt de ‘gewone’ koper nauwelijks meer aan een betaalbaar huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Huizen in Utrecht worden geregeld opgekocht door beleggers. Daardoor komt de ‘gewone’ koper nauwelijks meer aan een betaalbaar huis. © Ruud Voest

Gemeenteraad Utrecht zeer bezorgd over beleggers die massaal woningen opkopen: ‘De wooncrisis wordt met de dag groter’

De gemeenteraad van Utrecht maakt zich grote zorgen over de beleggers en investeerders die woningen massaal opkopen en daarna verkopen of verhuren tegen zeer hoge prijzen. Een ruime meerderheid van de partijen wil dat het gemeentebestuur alles op alles zet om deze ‘zorgelijke’ trend te keren. ,,De wooncrisis wordt met de dag groter.’’ 

 1. GroenLinks-gezinde wijk of juist PVV-bolwerk: hoe herken je de politieke kleur van een buurt?
  PREMIUM
  Randstadserie

  GroenLinks-gezinde wijk of juist PVV-bol­werk: hoe herken je de politieke kleur van een buurt?

  In een serie verhalen in aanloop naar de verkiezingen kijkt Josse de Voogd als geograaf naar de Randstad. Dat is niet één gebied, wat vaak wordt beweerd. Het is een enorm gebied met grote verschillen. We kijken vaak naar de twee uitersten: de grote stad en het platteland. Maar Nederland is vooral een land van middelgroot - en juist dáár worden verkiezingen beslist. Vandaag in deel 6 van de serie: hoe herken je de politieke kleur van een buurt?
 2. Huis kopen in Utrecht? Niet als een belegger je voor is: ‘Jonge kopers zeggen: laat maar, dit slaat nergens op’
  PREMIUM

  Huis kopen in Utrecht? Niet als een belegger je voor is: ‘Jonge kopers zeggen: laat maar, dit slaat nergens op’

  De St. Ludgerusstraat in Utrecht, nummer 12. Een sfeervolle jaren 30 woning in de wijk Zuilen. Mét tuin, dicht bij het Julianapark, tien minuten van het centrum. In de herfst van 2020 opgekocht door een investeerder voor 390.000 euro, niet lang daarna dóórverkocht voor bijna een half miljoen. Heeft de ‘gewone’ Utrechter überhaupt een kans op de woningmarkt?

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht